Hibrit Araçlarda Yakıt Tüketimi Nasıldır?
Günümüzde her insan ulaşım ihtiyacını en düşük maliyetle karşılamak istiyor. Yakıt tüketimi konusunda ise en önemli etkenlerin başında aracın marka ve modelinden ziyade kullandığı yakıt türü yer almaktadır. Bu sebeple daha az yakıt tüketimi ile daha yüksek performans almak isteyen her sürücü bu bakımdan avantaj sağlayacak modelleri tercih etmelidir. Günümüzde bu konuda en fazla tercih edilen araçların başında hibrit modeller yer almaktadır.
Hibrit araçlarda yakıt tüketiminin daha az olmasına karşın araçtan sağlanan performans da bu doğrultuda daha yüksek seviyelerde gerçekleşmektedir. Bu tür araçlar aynı zamanda çevre dostu olmalarıyla da bilinirler. Hibrit araçların hemen hemen hepsi neredeyse her türlü teknolojik yeniliği destekleyebilecek bir şekilde geliştirilmiştir. Bu araçlar iki farklı güç kaynağından aktif olarak beslenerek çalışmaktadır. Peki hibrit araçlarda yakıt tüketimi nasıldır?
Hibrit Araçlarda Yakıt Tüketimi
Hibrit araç modelleri iki farklı güç kaynağını barındırmaktadır. Bu güç kaynaklarından birisi benzin bir diğeri ise elektriktir. Hibrit araçlarda bulunan elektrikli güç kaynağı enerji üretebilmek için dışarıdan herhangi bir yakıt teminine gerek duymaz. Yani kendi kendilerine enerji üretebilmektedir. Hibrit araçlar elektrikle çalışan güç kaynakları tarafından üretilen enerjiyi depolayacak sistemlere de sahiptirler.
Elektrikli güç kaynaklarının kendi kendilerini şarj edebilme özellikleri aracın sahip olduğu potansiyel enerji üzerinden enerji elde edebilmeye olanak sağlamaktadır. Bu sayede enerji tükenmesi gibi durumlarda aracın enerji depolama sistemleri otomatik olarak devreye girerek motorların çalışmayı sürdürmelerini sağlamaktadır.
Hibrit araçların yakıt tüketiminde dikkat çeken bir diğer önemli husus da aracın en verimli yakıt türünü otomatik olarak belirleyerek kullanabilmesi yer almaktadır. Yani hibrit araçlar yol durumu ve araç performansına göre en uygun yakıt türünü kendisi belirleyerek kullanır. Hibrit araçlarda aracı performans bakımından zorlamayacak normal koşullarda genel olarak elektrikli güç kaynakları devreye girmektedir. Fakat mevsimsel etkiler ve arazi koşulları gibi zorlayıcı unsurlar da devreye girdiği zaman hibrit araçlarda hem elektrikli hem de benzinli güç kaynakları birlikte çalışmayı sürdürmektedir.
Hibrit araçlarda elektrikli ve benzinli güç kaynaklarının birlikte çalışmayı sürdürebilmeleri hem yakıt tasarrufu hem de performans verimi gibi konularda büyük avantajlar sağlamaktadır. Hibrit araçlar bu özellikleri sayesinde oldukça sessiz ve son derece konforlu bir sürüş keyfi de yaşatmaktadır. Aracın uygun koşullarda devreye giren elektrikli güç kaynağı aynı zamanda gereksiz fosil atıkların atmosfere salınımını da minimum seviyelere indirmektedir.
Hibrit araçların sahip oldukları bir diğer önemli özellikleri de seyir esnasında sarsıntı ve titreme gibi durumların meydana gelmesini önleyebilecek sistemlerle üretilmeleridir. Bu sistemler hem sürücüler hem de yolcular için seyahati çok daha konforlu bir hale getirmektedir.
Hibrit araçların minimum yakıt tüketimi ile maksimum performans sağlayabilmelerini sürdürmenin anahtarı ise araç bakımını aksatmamaktır. Bu sayede hibrit aracınız ile daha uzun vadede daha fazla yakıt tasarrufu sağlayarak daha fazla verim almayı da sürdürebilirsiniz. Hibrit araçların bakımlarının aksatılması ise yaygın olarak yakıt tüketimini artırmakla sonuçlanmaktadır. Bu da bütçenize ekstra yakıt maliyeti olarak yansıyacaktır. Emr Car Rental hibrit aracınızla keyifli ve güvenli sürüşler diler.
- Kayseri Havalimanı (ASR)
- Antalya Havalimanı (AYT)
- İstanbul Havalimanı (IST)
- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW)
- Van Ferit Melen Havalimanı (VAN)
- Gaziantep Havalimanı (GZT)
- Nevşehir Kapadokya Havalimanı (NAV)
- Trabzon Havalimanı (TZX)
- Samsun Çarşamba Havalimanı (SZF)
- İzmir Adnan Menderes Havalimanı (ADB)
- Şanlıurfa GAP Havalimanı (SFX)
- Adana Şakirpaşa Havalimanı (ADA)
- Erzurum Havalimanı (ERZ)
- Ankara Esenboğa Havalimanı (ESB)
- Kahramanmaraş Havalimanı
- İstanbul Şişli
- Muğla Dalaman Havalimanı (DLM)
- Konya Havalimanı (KYA)
- Denizli Çardak Havalimanı (DNZ)
- Mardin Havalimanı
- Hatay Havalimanı
- Muğla Milas-Bodrum Havalimanı (BJV)
- Tüm Araç Kiralama Noktalarını Göster