Emr Car Rental ile Kayseri’nin Tarihi Sokaklarına Yolculuk
Kayseri binlerce yıl boyunca Anadolu topraklarındaki en önemli merkezlerden birisi olmuştur. Bu sebeple şehir kültürel anlamda birçok zenginliği de bünyesinde barındırmaktadır. Kayseri’nin kültürel zenginliği en çok yöresel lezzetlerde ve şehrin mimari anlayışında kendisini gösterir. Bizler de Emr Car Rental olarak sizi Kayseri’nin dört bir yanından tarih ve kültür fışkıran sokaklarında minik bir geziye çıkartmaya karar verdik. Haydi başlayalım.
1) Eski Kayseri Evleri
Eski Kayseri Evleri mimarisi, kültürel özellikleri ve süslemeleri ile şehrin tarihi ihtişamını gözler önüne seren cinsten. Evlerin yapımında ağırlıklı olarak ahşap ve taş malzemeler kullanılmış. Doğa ile bağlarını koparmamaya özen gösteren Kayseri insanı bu evlere mutlaka bir de bahçe eklemeyi ihmal etmemiş. Kayseri evleri genel olarak iki veya üç katlı ve geniş bir de avluya sahip. Evlerin tamamı bağ yaşantısına uygun bir anlayışla inşa edilmiş ve Kayseri’nin soğuğuna karşı da oldukça korunaklı. Dar sokaklarda karşılıklı ve yan yana olacak şekilde inşa edilen Kayseri evlerinin bulunduğu sokakların toplam uzunluğu ise yaklaşık 30 kilometre.
Kayseri Evleri arasında muhakkak görülmeye değer büyük köşkler ve konaklar da bulunuyor. Bununla birlikte diğer evlerin tamamı normal aileler için uygun olacak şekilde oturma odası, sofa, tokana, kiler, ahır ve avludan oluşmakta. Kayseri Evleri’nin en dikkat çekici yanlarından birisi de hem Selçuklu hem de Osmanlı mimari anlayışından esintileri bünyesinde bir arada bulunduruyor olması. Tarihi Kayseri Evleri’nin bulunduğu dar sokaklarda dolaşırken karşınıza Osmanlı döneminden kalma Mollaoğlu, Zennecioğlu ve Güpgüpoğlu konaklarıyla karşılaşabilirsiniz. Kayseri Evleri, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunuyor.
2) Osmanlı Sokağı
Osmanlı Sokağı sadece Kayseri’nin değil Anadolu topraklarının en otantik atmosfere sahip sokaklarından birisi. Tarihi bir Osmanlı şehrini andıran bu sokakta her birinde ayrı bir canlı müzik ziyafeti verilen çok sayıda kafeler bulunuyor. Bununla birlikte bu kafelerde zaman zaman ziyaretçilerini hayran bırakacak görsel şovların ve sema şovlarının da sergilendiğini belirtelim. Kayseri’de bulunan Osmanlı Sokağını Ramazan ayında ziyaret ederseniz Osmanlı dönemindeki Ramazan ayı coşkusunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. İftardan sonra yerden ışıklandırılan bu sokaktaki Ramazan gösterilerini tekrar görmek için can atacaksınız. Osmanlı Sokağı Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunuyor.
3) Tarihi Kayseri Mahallesi
Kayseri’deki Tarihi Mahallenin aslında Kayseri tarihini sergileyebilmek adına sonradan hazırlanan bir proje olduğunu belirtelim. Fakat proje kapsamında yürütülen başarılı uygulamalar ve planlar sayesinde Kayseri’nin en gözde turistik mekanlarından birisi olmaya aday diyebiliriz.
Tarihi Kayseri Mahallesini hayata geçirmek amacıyla ilk olarak Setenönü Mahallesinin harabeye dönmüş evleri restore edilmiş. Toplamda 88 dönümlük bir arazi üzerine kurulu bu tarihi Ermeni Mahallesi, evlerin tamamen restore edilmesiyle birlikte yeniden turizme kazandırılmış görünüyor. Tarihi Kayseri Mahallesi de Kayseri’nin merkezinde bulunan Şehit Nazımbey Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor.
- Kayseri Havalimanı (ASR)
- Antalya Havalimanı (AYT)
- İstanbul Havalimanı (IST)
- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW)
- Van Ferit Melen Havalimanı (VAN)
- Gaziantep Havalimanı (GZT)
- Nevşehir Kapadokya Havalimanı (NAV)
- Trabzon Havalimanı (TZX)
- Samsun Çarşamba Havalimanı (SZF)
- Şanlıurfa GAP Havalimanı (SFX)
- İzmir Adnan Menderes Havalimanı (ADB)
- Adana Şakirpaşa Havalimanı (ADA)
- Erzurum Havalimanı (ERZ)
- Ankara Esenboğa Havalimanı (ESB)
- Kahramanmaraş Havalimanı
- İstanbul Şişli
- Muğla Dalaman Havalimanı (DLM)
- Hatay Havalimanı
- Denizli Çardak Havalimanı (DNZ)
- Muğla Milas-Bodrum Havalimanı (BJV)
- Mardin Havalimanı
- Konya Havalimanı (KYA)
- Tüm Araç Kiralama Noktalarını Göster